BLOG |

BLOG

Work Space Explorers Plan M de Tropen groot_Fotor 
De Tropen
Linnaeusstraat 2
Amsterdam

“Amsterdam Oost maakt plaats voor het nieuwe grand café De Tropen, gevestigd in het monumentale Koninklijk Instituut voor de Tropen. Een levendige hotspot in het hart van Amsterdam, ontworpen door studio Piet Boon. De Tropen is 7 dagen per week geopend en gedurende de zomermaanden kun je genieten van het grote zonnige terras aan het Oosterpark.”

Wie?
Rodrigo & Citan

Work space proof?
Via de mooie achtertuin van het Tropenmuseum komen we aan bij het terras van de Tropen. We besluiten om eerst buiten op het terras te werken in het najaarszonnetje met zicht op het net gerenoveerde Oosterpark.
De bediening legt ons uit dat er voorheen een restaurant in het pand zat dat alleen toegankelijk was voor museumbezoekers. Wij zijn in ieder geval erg blij dat iedereen nu kan genieten van De Tropen!
Na een korte intro op het terras besluiten we dat we voor het echte werk toch echt naar binnen moeten. De sfeer is rustig en het publiek bestaat uit een mix van zakenlieden, parkbezoekers en museumgasten.  De bediening is erg behulpzaam en in de vitrine zien we de meest heerlijk ogende gebakjes met heel veel chocola en bijzondere ingrediënten.
In het midden van de ruimte staan hoge semi betonnen werktafels met krukken. Op de tafels staan grote vazen met prachtige bloemen. De inrichting is donker en sfeervol. Het voelt ook wel een beetje luxe om hier aan het werk te zijn tussen alle designmeubels en beelden. We vallen ook best uit de toon met onze handmade stylo spullen, maar voelen ons zeker welkom. Alhoewel het aan het eind van de middag duidelijk was dat er belangrijke gasten in aantocht waren (de hele tent werd strakgetrokken).
Voor wilde brainstormsessies zul je ons hier niet zo snel vinden, maar voor inspiratie en lekker doorwerken zeker wel.

Inspiratie
We hebben gewerkt aan Helemaal Melkweg en de Oosterparkkrant. Wat een goede plek voor inspiratie met het uitzicht op het park door de prachtige grote raampartij.

Drankjes & Veggies
Marlous:
Koffie Verkeerd
Appel/aardbei sap
De witte chocolade frambozen crumble was er helaas niet (kwijl)

Marieke:
Koffie Verkeerd
Ginger Ale
Een smakelijke bio groentenkroket

Rekening gesplitst a.u.b.
Marlous: 10 Euro
Marieke: 15 Euro

Quote van de dag
” De pers komt zo”

amsterdamdetropen.nl/